Ако малките партии са повече, безсмислено е да се водят разговори за правителство

18920
Ако малките партии са повече, безсмислено е да се водят разговори за правителство
Снимка: БГНЕС

Няма ли висока избирателна активност, не получат ли първите две-три партии голям брой депутати, за да могат да удържат на натиска и да имат моралното право да защитават тези, виждам много тежки времена за България. Ако малките партии са повече, ще е безсмислено да се водят разговори за съставяне на правителство. Към този момент просто не виждам как и с кого може да се направи правителство. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин” на bTV.

На въпрос дали ще върне мандата, ако ГЕРБ няма мнозинство в следващия парламент, Борисов заяви, че това би било логичният избор.

Нека бъда министър-председател, па да видите няма ли да тропна по масата

С тези думи Николай Бареков обобщи намерението си да управлява от пети октомври тази година. Те бяха насочени към сектор "Енергетика" и...

„Ако имаме над 110-115 депутати, ще съм длъжен да търся изход. Ако имаме под 100 депутата – да заповядат, да направят правителство другите. Ще ги подкрепям отстрани. От изявленията на всички към момента виждам, че те са с по 4-5% най-великите, така че да се организират и да си направят правителство. Не си представям правителство, което би могло да бъде съставено от тези пет-шест партии. Аз само мога да кажа, че затова призоваваме за максимална активност. Ако са подредени така, отново ще си направят отново някой тройна-четворна коалиция – БСП, ДПС, „Цензурата“, а защо не и Реформаторският блок (РБ), като ги гледам каква политика водят, че освен ГЕРБ те друг противник нямат“, обясни Борисов.

Той подчерта, че е необходима висока избирателна активност, което ще осигури добро представителство на влезлите в парламента политически сили, а това е условие за стабилността в държавата.

„Рискът да няма правителство е много голям, или да е някаква коалиция, която да е просто в рамките на месец-два - вече тотално ще потъне държавата. Нека българите да знаят, че ако няма силни партии с голямо представителство в парламента, това извиване на ръце ще бъде приложено към нас или към който е първи, и ще се получи някаква коалиция, която ще е още по-пагубна от това дори да няма правителство“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com