Kато приберем 6-7 Porsche-та и BMW-та, да видим другата вечер с какво ще се гонят

8636
Kато приберем 6-7 Porsche-та и BMW-та, да видим другата вечер с какво ще се гонят
Снимка: БГНЕС

С тази закана премиерът Бойко Борисов настоя за твърди мерки срещу нарушителите на пътя.

На заседанието на Министерския съвет министър-председателят поръча на правосъдния министър Христо Иванов да е готов до понеделник (5 октомври) с новите мерки, за да "ги изчете".

Може да коментираме и войната в Сирия, ако остане време накрая

С тези думи водещият на сутрешния блок на Нова телевизия анонсира разговора с председателя на Комисията по отбрана в Народното събрание...

"Това не може да продължава. Поне мен ме вбесява. И нощно време като засвирят гуми по кварталите и хората не могат да спят… С добро правихме, правихме – не става. След като не става – слагаме този драстичен закон и го приключваме. И тогава вече полицията като отиде вечерта и загради гонката, като приберем 6-7 поршета и BMW-та на паркинга, да видим другата вечер с какво ще се гонят. С пет операции ще приключим с колите. На Жандармерията паркингът е голям, задължаваме ги да плащат наем за колите, да ги пази", възмути се Борисов.

"За алкохол – след като пиеш и излизаш да караш, ти го правиш с ясното съзнание, че отиваш да трепеш хора. Толкоз! След като близките те виждат, че пиеш и те пускат, какво да направим ние?! На всяко кьоше да сложа полицай?! Всеки вика: тук да сложат легнал полицай. Като сложим легнал полицай, намаляваме средната скорост за движение в града с 15-20 километра, стават задръствания. Да дойдат да ни сложат светофар – добре, ще сложим светофар, но колкото повече светофари, толкова повече задръствания. Войната в Афганистан е с по-малко жертви годишно от това, което се случва в България! Е тогава ние това не трябва ли да го изведем като закон, приоритет, парламентът и ние?", констатира премиерът.

Вицепремиерът Меглена Кунева пък предложи, ако нарушителят има по-висок доход, да плаща и по-висока глоба. Даден е пример с Финландия, където имало наложена глоба от 58 хил. евро за превишена скорост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com