Коалиция с ДПС няма, няма и да има

25748
Коалиция с ДПС няма, няма и да има
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ никога не е влизала и няма да влиза в никакви задкулисни игрички. Излизаме от парламента, днес беше последният работен ден за ПГ на ГЕРБ, каза лидерът на партията Бойко Борисов във Facebook.

Депутатите от ГЕРБ са категорично против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, в които БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викахме оставка, в последните три дни да им дадем да се възползват от опорната си точка: ГЕРБ и ДПС. Такова нещо НЯМА, НЯМА и да има, категоричен беше Борисов.

Левски е наш, бесилото е ваше

С тези думи на червения народен представител Минчо Минчев към ДПС и ГЕРБ беше открит циркът на отрицателните вотове, които дадоха депут...

В неделя аз видях премиера Орешарски как се целува със Станишев на конгреса на БСП. Излиза, че БСП не иска да подкрепи актуализация на бюджет, който този господин Орешарски е предложил. Виждате ли колко странно се получава: г-н Местан се целува със Сергей Станишев, Орешарски се целува със Сергей Станишев, а изведнъж с цялото си нахалство започват да ни намесват нас и то на базата на нашата отговорна позиция да осигурим три месеца спокойствие поне на служебното правителство, възмути се Борисов.

Оттук нататък БСП да бъде любезна да си носи цялата отговорност за следващите три месеца. Ако цифрите в бюджета са такива, каквито ние казваме, а не те, ако се създаде катаклизъм в държавата и няма буфери, това си е изцяло тяхна отговорност. Ние излизаме от парламента. Няма повече опорни точки, няма как да им минат, завърши Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com