Корпоративните медии са новите бухалки на олигарсите

8625
Корпоративните медии са новите бухалки на олигарсите

Малко се говори за ролята на корпоративните медии, които пряко обслужват частните интереси на олигарсите, които ги притежават, дори когато тези частни интереси погазват обществения интерес. Този тип медии у нас са много по-перфидна форма на ограничаване на свободата на словото. Защото в тях се прави и нормална журналистика, смислени анализи и разследвания. Но покрай това те служат и за медийни бухалки в защита на своя корпоративен собственик, без оглед на обективност и истина, заяви Борислав Цеков. Не става дума за икономическа конкуренция, която тези медии обслужват. Иде реч за превръщане на тези корпоративни медии в инструмент за оклеветяване, дискредитиране и медиен рекет на всеки, който се опитва да повдигне завесата над безобразия, корупция или далавери, в които са замесени техните собственици.

Това заяви председателят на Института за модерна политика Борислав Цеков при откриването на дискусията "Медии без филтър".

ГЕРБ се превърна в СИК и ВИС в едно

"Поддръжниците на ГЕРБ са страхливци, които се подлагат и опорочават България в Европа. Ние от ГОРД никога няма да паднем на тяхното н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com