Скандалът с личните данни е димка

20384
Скандалът с личните данни е димка
Снимка: БГНЕС

Скандалът с откраднатите личните данни е димка, която омайва избирателите, с внушението, че всички политици са безчестни и „всинца са маскари“ – затова няма смисъл да се гласува. Задавам въпроса - кой носи отговорност за ситуацията, кой е виновен и върху него да се стовари цялата строгост на закона. Добре дошли в страната на платените гласове. Управляващите трябва да отговорят - кой носи вината за това безобразие. Не може да няма никаква реакция от тяхна страна. Това заяви водачът на евролистата на Реформаторския блок и лидер на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева на пресконференция в Хасково, съобщиха от пресцентъра на движението.

България престана да се присъединява към Шенген, еврозоната, банковия съюз, липсва интензивност на реформите у нас. България трябва да бъде сред съоснователите на Европейския енергиен съюз, което ще ни даде с 30 % по-евтин газ, каза Кунева и добави, че цялата индустрия, производствата и цените на стоките завися от цената на газа. Сами няма да успеем да я намалим, ако няма обща европейска енергийна политика, обясни Кунева.

Който смята, че съм луд, после е приятно изненадан

"Всеки, който смята, че съм психопат и екстремист, че съм луд, после ми казва, че е приятно изненадан. Не чувствате ли вина, че създава...

Като философия на социалната политика на РБ тя посочи да се подкрепят работещите бедни и хората, които сами не могат да посрещнат нуждите си. Обществото е силно, когато членовете му са солидарни един с друг - тогава и държавата става силна, заяви още тя.

На въпрос за конфликта между ЕРП-та и НЕК, Кунева каза, че българските регулатори не са независими и затова не могат да упражняват контрол, нито да стимулират отраслите в защита на потребителските интереси. Като бивш комисар в защита на потребителите ще ви кажа, че рецептата за решаване на конфликта е в добрия регулатор. Управляващите трябва да спрат да уволняват и назначават кадрите в регулатора. Мога да посоча списък с мерки за добра политика в защита на потребителите, който работи добре в цяла Европа, но тук – не. Това с ЕРП-та е флирт, не е истинска политика, заяви още първият български еврокомисар и посочи, че лицензи се вземат, когато има предявени искания и те системно не се изпълняват, а за българския регулатор изобщо не е ясно дали е имал такива искания.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски също каза, че Реформаторският блок не е далеч от мисълта за провокация.

"Това е мащабна провокация, с цел да се каже, че е без смисъл да се гласува", допълни и организационният секретар на РБ Найден Зеленогорски и каза, че ако не се вярва на политическото у нас, ще бъде удар срещу държавността. Лидерът на БЗНС Николай Ненчев обърна внимание, че опитите да се рекламира Евразийския съюз, а не ЕС, ще бъдат категорично разобличавани от РБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com