Абе, Петьо, защо не пускаш и други хора в предаването си?

12348
Абе, Петьо, защо не пускаш и други хора в предаването си?
Снимка: БГНЕС

Така председателят на СЕМ Георги Лозанов обобщи скандала около свалянето на предаването "Деконструкция" от ефира на БНР.

Безумен е упрекът, че в „Деконструкция” има цензура. Това заяви водещият на вече сваленото по БНР предаване Петър Волгин. Като аргумент пред Нова телевизия той изтъкна, че в предаването винаги са се обаждали зрители и „ругаели водещия”.

Тези, които протестират за съдебната реформа, къде протестират – пред реформираните или пред реформаторите?

Така лидерът на БСП Михаил Миков неглижира протеста за съдебната реформа, защото реформата не била реформа и нямало да помогне за по-бъ...

Според Волгин СЕМ и Георги Лозанов изпълняват поръчка на властта, защото „Деконструкция” критикувала управляващите, президента и „други фактори, които не са толкова публични – многобройните неправителствени организации”. Това са организации, финансирани основно с чужди дарения. Критикуваме и „Америка за България”, което може да е опасно, изстреля Волгин.

Волгин заобиколи въпроса дали става въпрос за игра „протестъри – контрапротестъри” и факта, че в „Деконструкция” идвали хора от кабинета „Орешарски”. Той обясни, че така или иначе „протестърите” много били присъствали в медиите и че грантовите експерти защитавали само това, за което им плащали грантове. Журналистът отрече тезата за „хибридна война”, защото нямало фондация „Русия за България”. Волгин се закани, че продължи да говори „въпреки цензурата”. Той бил поканил в 12:00 часа пред сградата на БНР ще има дискусия с „приятели” и хора, които не ги харесват. Може би нямаше да е така, ако начело на СЕМ стояха смели хора, завърши Волгин.

Същевременно Георги Лозанов обяви, че не бил чул кой му е наредил да махне „Деконструкция”. Волгин ме набеждава за работата ми като длъжностно лице, което изпълнява своите задължения, посочи председателят на СЕМ.

При господин Волгин никога не се случи това да попаднат и други мнения в неговото предаване. Това е забранено със закон за БНР и БНТ, каза Лозанов. Ако г-н Волгин обвини и марсианците, че не съществуват, трябва да ги покани да се защитят, подчерта председателят на СЕМ.

Как си? Вече не ме интересува

Така, с нов популярен виц, бившият трудов и социален министър Иван Нейков описа каква всъщност е икономическата обстановка в България. ...

Според Лозанов друг такъв като Волгин в обществените медии е бил само Явор Дачков. Заради това законодателят написа, че трябва да има плурализъм във всяко едно предаване в обществените медии. „Деконструкция” не дава думата на хора с друго мнение. Слушателите са едно, трябва да има равнопоставени говорители на различните позиции, посочи Лозанов. Много лесно се мери това – естествен рефлекс да поканите и другата страна, добави той. Волгин казва – моята гледна точка ще е я разпространявам, а вие ще ме търпите, защото сте либерални. Не съм му аз спрял предаването, подчерта Лозанов.

Как г-н Лозанов, човек с ясно изразена дясна позиция, ще спазва обективно закона? Той и книга има за дясното. Аз защитавам леви позиции, но никога не съм искал да съм арбитър на закона, заяви Волгин. По никакъв начин моите убеждения не ми пречат. Нека бъде питан г-н Волгин: "Абе, Петьо, защо не пускаш други хора в предаването". Гого беше в моето предаване, отвърна Волгин. Бях единственият с друга гледна точка там за последните три години, не му остана длъжен Лозанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com