Човечеството, ако не се освести, няма да съществува

7768
Човечеството, ако не се освести, няма да съществува

Човечеството, ако не се освести няма да съществува. Това известната българска актриса Цветана Манева по повод днешния Международен ден за борба с насилието над жени, предаде БГНЕС.

"Защо да се борим срещу насилието над жени, трябва да правим всичко възможно то да не се извършва. Има пропуснати много години, възможности в семейство, училище навсякъде, където човек може да бъде поучаван как да се отнася към себеподобните. Проблемът ни е във взаимоотнасянето, за да се обезчовечим толкова", категорична е Манева.

Това, че българските служби нямат информация за терористични клетки у нас, дай Боже да е защото няма такива клетки

С тази двусмислена реплика бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров коментира вероятността в България да има активни терористични клетк...

„Днес разбирам, че всяка трета жена в Европа е била жертва на насилие. Не знам какъв е начинът. В едно съм убедена, че досегашният хуманизъм на този и миналия век не върши никаква работа. Човечеството, ако не се освести, няма да съществува. Иначе пари от ЕС, проекти, програми, асоциация, агенции сигурно се занимават с проблема за насилието над жени, но това не върши никаква работа. Оползотворят се някакви средства”, заяви актрисата.

Тя сподели, че за нея е необяснимо какво кара един мъж да посегне на жена. „Какво трябва да му се е случило, че трябва да посегне. Не го разбирам. Изкуството може да казва истината, да напомня, да се възмущава срещу това насилие, може да реагира със средствата на съответното изкуство. Но, има институции, тук става въпрос за престъпления, които трябва да бъдат предотвратявани”, коментира Цветана Манева.

Според нея мерките срещу „тези неовладяващи нагона си мачовци, са много палиативни”.

Относно това, че жените у нас се плашат да споделят, че биват насилвани, Манева заяви, че това е разбираемо. "Когато те унижат, причинят ти физическо страдание, говориш ли? Нали трябва време, за да го преглътнеш… При кого да отидеш да кажеш? Полицията ли, докато се изяснят причините и каква е ситуацията, първо се подхожда с недоверие. Такава е системата. Проблемът е доста сложен", категорична бе обичаната актриса.

Обикновено попътен вятър пожелаваме, в случая е по-добре безветрие

Това заяви водещият на сутрешния блок Виктор Николаев след разговор относно обстановката с подаването на ток в страната. Заради буренос...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com