Изпълнихме близо 90% от обещанията си

23708
Изпълнихме близо 90% от обещанията си
Снимка: БГНЕС

Предложението ни да се освободят от данък хората с най-ниските доходи до размера на минималната работна заплата, в началото не беше подкрепено от колегите от ДПС, но след разговори, и като изложихме аргументите, те го подкрепиха и то мина в края на 2013 г. Това заяви Корнелия Нинова, зам.-председател на ПГ на КБ и председател на Комисията по труда и социалната политика в НС пред БНТ, предаде БГНЕС.

"Имаме различни позиции, сядаме, говорим и виждаме къде е преодолимо и къде не, но си даваме сметка, че сами не можем да прокараме всичко, което искаме. От предизборната програма на БСП аз твърдя, че 90% се изпълни, особено в социалната политика", допълни тя.

Според нея ако се изпълни в по-голямата си част програмата на БСП, това ще е достатъчен факт, че партията е наложила това, което смята да прави като политика, с което се е ангажирала пред хората. "В предизборната програма на БСП пише, че до края на мандата ще бъде въведено семейно подоходно облагане. Първите 6 месеца са началото на мандата и нека не закриваме тази тема още от сега. Дори и да имаме различия ще седнем, ще обсъдим и ще решим най-доброто", категорична е Нинова.

По нейните думи само за третото тримесечие на 2013, според официалната статистика, има разкрити 47 000 нови работни места. "Не е възможно от май до ноември да се разкрият 250 000 работни места и не сме обещавали това да стане веднага. Държим на думата си, че ще работим за тяхното разкриване. Това е едно от ударенията за следващия парламентарен сезон", обясни зам.-председателят на ПГ на КБ. Тя допълни, че предстоят промени в Кодекса на труда, които да гарантират стажуването и чиракуването на младите безработни. "Това означава, че се финансира заплащането на стаж за млади, които учат и работят едновременно. Финансира се чиракуването на тези, които нямат образование, плащат им се осигуровки и това се води за трудов и осигурителен стаж. Целта, която си поставяме с тези промени е да гарантираме на младите, че ще работят по специалността, която завършват, а на бизнеса, че няма да страда от липса на професионални кадри", поясни тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com