Реформаторският блок се превръща в проводник на националпопулизъм

25191
Реформаторският блок се превръща в проводник на националпопулизъм

С тези думи журналистът и бивш кадър на Шесто управление на Държавна сигурност Георги Коритаров постави началото на знаменит спор с колежката си Диана Найденова в сутрешния блок на Нова телевизия. Спорът беше провокиран от поведението на лидера на ДПС Лютви Местан, който взе да говори за предсрочни избори заради присъствието на Патриотичния фронт в управлението.

Най-важният извод от целия спор беше, че преди камерите да ги покажат на живо, двамата "се наговорили да се скарат". Ето какво произлезе от "уговорката":

Всеки политик си е направил извод какво е да си ортак на ДПС.

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод изказване на Лютви Местан от ДПС, че съюзът между ГЕРБ и Патриотичния фронт ще...

Казвам се Диана, ако искаш да ми кажеш нещо, изостри тона Найденова, след като Коритаров се засегна, че тя говори по-дълго време от него и поиска да говори "колкото нея". Преди малко ти говори три минути и половина, продължи Найденова. А ти говори четири минути и десет секунди, върна Коритаров. Нямаш секундарник, констатира веднага устата журналистка. И продължи по темата - г-н Местан да направи нещо за хората, пред които говори при митинги, а не да ги мобилизира за избори с по някой лев.

Впечатлен съм, че открих един догановист в лицето на Диана, която дава пример за политическо поведение с Ахмед Доган, захапа веднага Коритаров и припомни за интервюто на лидера на ДПС с Найденова преди предсрочните парламентарни избори. Тогава Местан вдигна скандал в ефира на Нова и обвини Найденова, че е направила монтаж на думите му за майчиния език и глобата, която отнесе за самото интервю и която още не плаща. Ако се преместиш в централата на ДПС, ще разбереш, че Лютви Местан отказа да пусна цялото му интервю, защото десет минути говори на турски език и това се вижда, заяви Найденова.

Преди началото на предаването ти каза: "Хайде да се скараме" и аз се съгласих, смени плочата Коритаров. Имах предвид по отношение на Лютви Местан и Ахмед Доган, отвърна Найденова. И вече взе да определяш и програмната схема – рекламите минаха, нападна тя Коритаров заради просрочване на времето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com